Здравейте колеги та одеве както си карам колицата и взе нещо да патка да кюфка и аз слезнах запалих я и що да видя излиза пушек изпод капака на свещите и махнах го аз и кво да видя на първият цилиндър от ляво на дясно като застанеш пред колата първата свещ счупена та въпроса ми е каква е свеща за да знам с какъв ключ трябва да я развия и да си сложа друга дали е малка или голяма
Известие
Collapse
No announcement yet.
Свещи
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеТака като го описваш, трябва да е голямата свещ. Ключ 16 - и за малките е същия. Интересно как и от какво се е счупилаточка
Comment
-
Ми в книжката го няма специално.
Ама не е нищо сложно.
Сваляш капака. Отдолу са бобините, монтирани на една планка. Тя се държи на 3 болта - в двата ъгъла и един г/д по средата отпред. Отвиваш ги и дърпаш внимателно нагоре. Излиза цялото - планката заедно с бобините и лулите. Лулите вероятно ще те поозорят малко, понеже се създава вакуум и може да трябва да ги напънеш по-сериозно. Отдолу са ти свещите - с камък 16 се отвиват.
Преди да ги отвиеш, е добре да се обдуха покрай тях, та ако има некви боклуци да не паднат в цилиндъра.
После по обратния ред. Внимавай да не пренатегнеш капака, че се пука.
пп: свещите се отвиват на топъл (не загрял, а само топъл) мотор.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
Comment