Известие

Collapse
No announcement yet.

Свещи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свещи

Здравейте колеги та одеве както си карам колицата и взе нещо да патка да кюфка и аз слезнах запалих я и що да видя излиза пушек изпод капака на свещите и махнах го аз и кво да видя на първият цилиндър от ляво на дясно като застанеш пред колата първата свещ счупена та въпроса ми е каква е свеща за да знам с какъв ключ трябва да я развия и да си сложа друга дали е малка или голяма
    sigpicлуди алфи 1.4 т.с 103hp на газ обикновенна газова brc

Така като го описваш, трябва да е голямата свещ. Ключ 16 - и за малките е същия. Интересно как и от какво се е счупила
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Ем незнам и на мен ми е много интересно ама нз какъв зор е видяла
      sigpicлуди алфи 1.4 т.с 103hp на газ обикновенна газова brc

Comment

Ако не е оригинална няма какво да се чудиш, нормално е. Слагай или Denso Iridium или NGK Platinum
        Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
        Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
        BMW 328i

Comment

Моля дайте линк към мануала на 145 ТС за смяна на свещите. Не мога да го открия в коя секция е. Може и картинки или клип ако има някъде.
          Alfa 145 1.4 TS 1998 г. с ГИ - 250хил

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
            Така като го описваш, трябва да е голямата свещ. Ключ 16 - и за малките е същия. Интересно как и от какво се е счупила
            ми или от "качество" или от "майстори"
            точка

Comment

Колеги някой? Книжката е Alfa Romeo 145, 146 Repair Manual в коя част да намеря как се свалят свещите?

Comment

Ми в книжката го няма специално.
                Ама не е нищо сложно.

Сваляш капака. Отдолу са бобините, монтирани на една планка. Тя се държи на 3 болта - в двата ъгъла и един г/д по средата отпред. Отвиваш ги и дърпаш внимателно нагоре. Излиза цялото - планката заедно с бобините и лулите. Лулите вероятно ще те поозорят малко, понеже се създава вакуум и може да трябва да ги напънеш по-сериозно. Отдолу са ти свещите - с камък 16 се отвиват.
                Преди да ги отвиеш, е добре да се обдуха покрай тях, та ако има некви боклуци да не паднат в цилиндъра.

После по обратния ред. Внимавай да не пренатегнеш капака, че се пука.

пп: свещите се отвиват на топъл (не загрял, а само топъл) мотор.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Да. Успях. Благодаря за инфото.

Comment

Working...
                  X